Stage vacature

Wij bieden een stageplek in een gezellig team waar veel ruimte is om jezelf te ontwikkelen!

Vacature stage Samen Leren met Helmond Sport

Samen Leren met Helmond Sport biedt een afwisselend mentorprogramma aan rond thema's als weerbaarheid, mediawijsheid, wereldwijs en keuzes maken. Deze activiteiten vinden plaats in het stadion van Helmond Sport binnen de reguliere schooluren. De leerlingen worden hierbij ondersteund door de mentor van school en studenten in opleiding. Het geeft een (nieuwe) krachtige invulling aan de begeleiding van leerlingen.

Als stagiaire houdt je je bezig met het voorbereiden, uitvoeren en evalueren van de lesactiviteiten die plaats vinden in het leercentrum. Tijdens de activiteiten ondersteun je de leerlingen bij het bereiken van de gestelde doelen. Het ontwikkelproces van de leerlingen staat bij Samen Leren met Helmond Sport centraal. Dit betekent dat je als stagiaire continue het gedrag van de leerlingen analyseert en bespreekbaar maakt. Wij gaan hierbij altijd uit van de positieve benadering. Ook analyseer je het groepsproces van de klassen. Als je ziet dat de leerlingen (bijvoorbeeld) niet goed kunnen samenwerken, ga je hier je activiteiten op inrichten. Dit bespreek je met mede stagiaires, maar ook met de professionals die verantwoordelijk zijn voor de groepen. Samen met de andere stagiaires bereid je activiteiten voor, waarbij je gebruik kunt maken van het aanbod wat er al is, maar ook de ruimte hebt en krijgt om je eigen creativiteit in kwijt te kunnen.

Profiel
We zijn op zoek naar enthousiaste en gemotiveerde stagiaires die dit ook op de leerlingen kunnen overbrengen. Als stagiaire bij SLmHS krijg je veel vrijheid en ben je grotendeels zelf verantwoordelijk voor het behalen van resultaten. De professionals staan altijd voor je klaar, maar je hebt hier zelf de regie in.
- Je volgt een opleiding Social Studies / Toegepaste Psychologie / Pedagogiek / Omgangskunde/Onderwijsassistente/Sociaal Cultureel wek (of andere relevante opleidingen);
- Je bent sociaal, creatief en neemt graag initiatief
- Je hebt affiniteit met doelgroep 12-14 jarigen
- Je wilt graag leren presenteren voor een groep

Er zijn mogelijkheden om je stage te combineren met taken binnen een V.O. school en/of welzijnsorganisatie.
Wanneer je bij ons stage loopt mag je meteen aan de slag met de leerlingen. Het doel hiervan is; hoe meer je zelf doet, hoe sneller je leert. Goede begeleiding daarbij is vanzelfsprekend. Als stagiaire neem je deel aan intervisiebijeenkomsten en is het mogelijk om deel te nemen aan trainingen en studiedagen.

Organisatie Samen Leren met Helmond Sport is een samenwerking tussen Helmond Sport, LEVgroep en OMO scholengemeenschap.

Meer informatie over Samen Leren met Helmond Sport

locatie/standplaats

Samen Leren met Helmond Sport
Sportpark De Braak 7
5703 DX Helmond

Aantal uren
In overleg

Bijzonderheden
Stuur motivatie en cv per mail naar: info [at] samenlerenmeths.nl onder vermelding van: naam, vacature stage jaarstage.
Informatie over de inhoud van de stage: stuur mail naar of bel met: Evelien Versteijlen, info [at] samenlerenmeths.nl / 06-48604494.

Of neem een kijkje op onze social media kanalen:
Facebook         Instagram         Youtube